Ұлттық тағамдар

Наурызды мерекелеудің шынайы мазмұнға сәйкес болуы және заманға сай қызықты, сәнді болуы терең мағынаны қарапайым рәсімдермен әшекейлеу арқылы, жұртқа тартымды мейрам бейнесінде жасау әйгілі етпек. Бұл күні әр үйде ақ дастархан жайылып, «Ұлыс оң болсын, Ақ мол болсын!» деп жақсы тілектер айтылып, үлкендер бата береді. Сондықтан көпшіліктің көңілінен қалыс қалдырмас үшін барлық мүмкіндіктерді ойластыра отырып, наурыздың 14-нен 22-і күні аралығында жасауға болатындай рәсімдер мен әдет ғұрыптарды заманға сай жүйелей ұйымдастырылады . Бұл мереке қазақ халқының кеңпейілдігін, қонақжайлылығын білдіреді. Жатақханада дөңгелек үстел жайып, балалар қазақи нақышта киініп, дөңгелек үстел айналасына жайғасты. Дастарханға ұлттық тағам түрлері қойылды. Осы күннің басты тағамы наурыз көжеден  балалар ауыз тиді. Балалар наурыз мерекесіне үлкен қызығушылықпен білдіріп, белсенділік таныта білді.  Бұл үрдіс жылдан-жылға өз жалғасын таба бермек.

Шараны ұйымдастырған жатақхана тәрбиешісі Н.К. Нургазинова.

Like this post? Please share to your friends:
Jaıaý Musa atyndaǵy Aqsý joǵary kópsalaly koleji